fbpx

Mitä on koneohjaus?

Koneohjaus lisää tehokkuutta, tarkkuutta ja tuottavuutta

Jokaiselle maanrakennusurakoitsijalle on tärkeää tehdä työ laadukkaasti, tarkasti ja aikataulun mukaisesti. Koneohjauksen hyödyntäminen työkoneissa mahdollistaa maanrakennusprosessin tehostamisen.

Kaivinkoneen mittausjärjestelmä opastaa koneen kuljettajaa saavuttamaan tavoitetason nopeasti ja helposti. Kun työ saadaan koneohjausjärjestelmän avulla tehtyä kerralla oikein, säästetään aikaa, materiaaleja ja polttoainetta. Tuottavuuden kasvu näkyy työn kannattavuuden paranemisena.

Lue asiakastarina – Helppoa kaivutyötä Xsite® EASY -koneohjauksella >>

3D-koneohjaus vähentää työvaiheita

3D-koneohjausta hyödyntämällä voidaan työskennellä ilman maastoonmerkintää. Kauhan huulilevyn työmaakorko on aina kuljettajan tiedossa, eikä sihtilappujen tai lasereiden pystytystä tarvita. Työsuunnitelmat ovat näkyvissä koneohjausjärjestelmän näyttöruudulla kolmiulotteisina, mikä auttaa kuljettajaa suoriutumaan vaativimmistakin työkohteista vaivattomasti.

Kaivinkoneen 3D-koneohjaus perustuu RTK-GNSS -satelliittipaikannukseen. Tukiaseman tai verkkokorjauspalvelun tuottaman korjaussignaalin avulla työkoneen järjestelmällä saavutetaan senttimetriluokan tarkkuus (+/- 2cm). 3D-koneohjauksella työkoneesta itsestään tulee tarkka mittalaite.

Tutustu Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmään >>

Koneohjauksen hyödyt

  • Koneohjauksen avulla työ tehostuu ja nopeutuu, koska kuljettaja voi keskittyä tuottavaan työhön. Nopeammin valmistuvat urakat tarkoittavat säästöjä työvoima-, polttoaine- ja konekustannuksissa.
  • Tarkka mittalaite mahdollistaa tiukemmat toleranssit. Ei ylikaivettuja leikkauksia, ei ylitäyttöä. Materiaali- ja kuljetuskustannukset pienenevät, koska ylimääräinen materiaalien käyttö ja kuljetus jäävät pois.
  • Työkoneen parantunut tarkkuus johtaa tasalaatuiseen työn jälkeen koko urakan osalta. Koneohjaus tekee hyvästä kuljettajasta erinomaisen!
  • Työturvallisuus paranee, koska mittaustarve liikkuvien työkoneiden lähettyvillä ja kaivannoissa vähenee.
  • Koneohjausjärjestelmä opastaa kuljettajaa säällä kuin säällä, joten työskentely helpottuu erityisesti huonoissa olosuhteissa, kuten sateella tai pimeässä.
  • Kun koneohjausjärjestelmä paikantaa työkoneen satelliittien avulla, laseria ei tarvita koneen siirtämiseen eikä fyysisiä korkomerkkejä vertailutasoksi.
  • Kuljettajan työstä tulee itsenäisempää, eikä kuljettajan tarvitse odotella mittamiestä tarkastamaan korkoja.
  • 3D-koneohjauksella tehty kaivutyö voidaan dokumentoida välittömästi työvaiheen valmistuttua, ennen kaivannon täyttämistä. Säästä mittauskustannuksissa keräämällä itse työkoneella tarkkaa toteumatietoa.

Koneohjausjärjestelmän komponentit

1

Kauha-anturi

2

Kauhan sivuttaiskallistuksen anturi

3

Laservastaanotin

4

Kaivuvarren anturi

5

Pääpuomin anturi

6

Runkoanturi

7

Näyttö-/tietokoneyksikkö

8

GNSS-vastaanottimet

9

GNSS-antenni

Katso myös:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.