fbpx

Novatron Oy

Olemme infrarakentamisen automaatioon erikoistunut suomalainen teknologiayritys. Tarjoamme ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin.

Kehitämme, valmistamme ja toimitamme laitteita ja ohjelmistoja, joilla parannetaan infrarakentamisen tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta. Asiakkaitamme ovat maanrakennusurakoitsijat ja työkonevalmistajat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Novatron on suomalainen perheyritys, jonka omistajina ovat Tervahaudan perhe sekä vähemmistöosakkaana MOBA Mobile Automation AG -konserni. Saksalainen MOBA on maailmanlaajuisesti toimiva liikkuvien työkoneiden automaatioon keskittynyt yritys.

Olemme yli 140 ammattilaisen tiimi, jolla on yli 30 vuoden kokemus infrarakentamisen automaatiosta. Pääkonttorimme sekä teknologiakeskuksemme sijaitsevat Pirkkalassa. Suomessa meillä on toimistot myös Oulussa ja Espoossa. Ulkomailla toimimme jälleenmyytiverkoston kautta.

Novatron Oy

  • Perustettu 1991
  • Pääkonttori Pirkkalassa
  • 140+ työntekijää

Historia

Novatronin tarina alkoi virallisesti helmikuun 13. päivänä vuonna 1991. Jukka Tervahaudan perustama yritys aloitti toimintansa vaatimattomassa 15 m2:n suuruisessa työhuoneessa Tampereen keskustassa. Yritysmuoto muutettiin kaksi vuotta myöhemmin toiminimestä osakeyhtiöksi.

Novatronin ensimmäinen oma tuote oli tiehöylän terän kaltevuusmittari, TM-10, joka saatiin myyntiin perustamisvuonna. Yksinkertainen analogisella näytöllä varustettu mittari korvasi vesivaakasilmän koneen rungossa. Markkinat eivät kuitenkaan olleet kovinkaan suuret tiehöylämittareille, joten oli palattava suunnittelupöydän ääreen.

Seuraava tuote oli kaivinkoneen syvyysmittari, jonka anturitekniikalle saatiin kansainvälinen patentti Pohjoismaissa, Saksassa ja USA:ssa. Mittari oli yksinkertainen valmistaa ja käyttää, perustuihan se jo silloinkin hyvin perinteiseen analogiatekniikkaan. Ei ollut bugeja ohjelmassa, kun ei ollut ohjelmaa. Jatkokehitelty malli ensimmäisestä kaivinkonemittarista sisälsi yhden painikkeen sijasta jopa kaksi painiketta. Lisäpainike kuitenkin heikensi tuotteen käytettävyyttä ainakin erään asiakkaan mukaan: ”Liikaa painikkeita, ei tiedä kumpaa pitää painaa”. Näistä päivistä maailma on paljon muuttunut.

Novatronilla GPS-järjestelmää alettiin soveltaa työkoneen paikantamiseen 1990-luvun lopulla. Ensimmäiset testit kaivinkoneen GPS-järjestelmälle tehtiin Norjassa vuonna 1999. Tuskin kukaan osasi silloin aavistaa, kuinka merkittäväksi satelliittipaikannus tulee työkoneiden ohjauksessa. 2000-luvun alussa siirryttiin PC-tekniikkaan ja Windows-käyttöjärjestelmään. Sittemmin Novatron on panostanut vahvasti työkoneiden 3D-mittaussovellusten kehittämiseen.

Tänään Novatron on kansainvälisesti merkittävä teknologiatoimittaja, jonka kehittämiä ratkaisuja käytetään ympäri maailman parantamaan infrarakentamisen tuottavuutta. Ohjelmistoihin ja laitteistoihin liittyvä ydinosaaminen täydentyy vahvalla rakentamisen digitalisaation osaamisella. Yhden miehen yrityksestä on tullut yli 130 henkilöä työllistävä teknologiayritys, joka on kehityksen kärjessä omalla alallaan.

Laatulupaus

Haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään parantamalla infrarakentamisen tuottavuutta ja laatua.

Työskentelemme tiiviisti yhteistyökumppaneidemme kanssa globaalisti, jotta löydämme parhaat automaatioratkaisut liikkuviin työkoneisiin.

Novatronin johto on sitoutunut laadunhallintajärjestelmän ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen.

Päivittäisessä työssämme laatulupaus toteutuu seuraavasti:
• Työskentelemme yrittäjähenkisesti ymmärtäen kokonaisvaltaisesti sekä liiketoiminnan että asiakkaan näkökulmat
• Tarjoamme huipputeknologiaa ja parasta osaamista liikkuvien työkoneiden automaatioon ja infrarakentamisen avoimeen digitalisaatioon
• Johdamme tavoitteellisesti hyödyntäen avointa vuoropuhelua, missä erilaiset näkökulmat ja mielipiteet otetaan huomioon
• Tehdään töitä yhtenä joukkueena ja kehitetään prosesseja ja toimintatapoja yhdessä paremmaksi
• Jokainen vastaa oman työnsä laadusta ja tuloksista

Sertifikaatit

DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab on myöntänyt Novatron Oy:lle ISO 9001:2015 -sertifikaatin.

Serifikaatti on voimassa seuraavassa laajuudessa:
Koneohjaukseen liittyvien komponenttien, ohjelmistojen ja järjestelmien kehittäminen, valmistaminen, asennus, huolto ja tuki sekä koulutuspalvelut digitalisoituun infrarakentamiseen.

Katso myös:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.