Novatron Oy

Olemme infrarakentamisen automaatioon erikoistunut suomalainen teknologiayritys. Tarjoamme ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin.

Kehitämme, valmistamme ja toimitamme laitteita ja ohjelmistoja, joilla parannetaan infrarakentamisen tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta. Asiakkaitamme ovat maanrakennusurakoitsijat ja työkonevalmistajat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Novatron on suomalainen perheyritys, jonka omistajina ovat Tervahaudan perhe sekä vähemmistöosakkaana MOBA Mobile Automation AG -konserni. Saksalainen MOBA on maailmanlaajuisesti toimiva liikkuvien työkoneiden automaatioon keskittynyt yritys.

Olemme yli 140 ammattilaisen tiimi, jolla on yli 30 vuoden kokemus infrarakentamisen automaatiosta. Pääkonttorimme sekä teknologiakeskuksemme sijaitsevat Pirkkalassa. Suomessa meillä on toimistot myös Oulussa ja Espoossa. Ulkomailla toimimme pääosin MOBAn myyntikanavien kautta.

Novatron Oy

  • Perustettu 1991
  • Pääkonttori Pirkkalassa
  • 140+ työntekijää

MOBA Mobile Automation AG

  • Perustettu 1972
  • Pääkonttori Limburgissa, Saksassa
  • 600+ työntekijää

Historia

Novatron Tmi aloitti liiketoiminnan virallisesti helmikuun 13. päivänä vuonna 1991. Jukka Tervahaudan perustama yritys aloitti toiminnan vaatimattomassa 15 m2:n suuruisessa työhuoneessa Tampereen keskustassa. Myöhemmin yritysmuoto muutettiin osakeyhtiöksi. Novatronin ensimmäinen oma tuote oli tiehöylän terän kaltevuusmittari, TM-10, joka saatiin myyntiin perustamisvuonna. Yksinkertainen analogisella näytöllä varustettu mittari korvasi silloin vesivaakasilmän koneen rungossa.

Markkinat eivät kuitenkaan olleet kovinkaan suuret tiehöylämittareille. Seuraava tuote oli kaivinkoneen syvyysmittari, jonka anturitekniikalle saatiin kansainvälinen patentti Pohjoismaissa, Saksassa ja USA:ssa. Mittari oli yksinkertainen valmistaa ja käyttää, perustuihan se jo silloinkin hyvin perinteiseen analogiatekniikkaan. Ei ollut bugeja ohjelmassa, kun ei ollut ohjelmaa. Jatkokehitelty malli ensimmäisestä kaivinkonemittarista sisälsi yhden painikkeen sijasta jopa kaksi painiketta. Lisäpainike kuitenkin heikensi tuotteen käytettävyyttä ainakin erään asiakkaan mukaan: ”Liikaa painikkeita, ei tiedä kumpaa pitää painaa”. Näistä päivistä maailma on paljon muuttunut.

Novatronilla GPS-järjestelmää alettiin soveltaa työkoneen paikantamiseen 1990-luvun lopulla. Ensimmäiset testit kaivinkoneen GPS-järjestelmälle tehtiin Norjassa vuonna 1999. Tuskin kukaan osasi silloin aavistaa, kuinka merkittäväksi satelliittipaikannus tulee työkoneiden ohjauksessa. 2000-luvun alussa siirryttiin PC-tekniikkaan ja Windows-käyttöjärjestelmään. Sittemmin Novatron on panostanut vahvasti työkoneiden 3D-mittaussovellusten kehittämiseen.

20 vuotta toiminnan aloittamisen jälkeen, 2011, Novatron solmi merkittävän yhteistyösopimuksen saksalaisen MOBA AG:n kanssa. MOBAlla on yli 45 vuoden kokemus liikkuvien työkoneiden automatisoinnista. Yritysten osaamisalueet täydentävät toisiaan, ja yhteistyö onkin avannut Novatronille uusia ovia niin markkinoiden kuin teknologiankin saralla. MOBA AG on Novatron Oy:n vähemmistöomistaja.

Tänään Novatron on kansainvälisesti merkittävä maanrakennuksen koneohjausjärjestelmien toimittaja, jolla on yli 30 vuoden kokemus takanaan. Tärkeänä tukena koneohjausjärjestelmien tuotekehitykselle on tiivis yhteistyö yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa – jatkuva tuotekehitys on edellytys menestykselle kansainvälisessä kilpailussa. Yhden miehen yrityksestä on tullut yli 130 henkilöä työllistävä teknologiayritys, joka on koneohjauksen alalla kehityksen kärjessä.

MOBA – LIIKKUVIEN TYÖKONEIDEN AUTOMAATIOTA VUODESTA 1972

MOBA Mobile Automation AG on ollut vakiintunut nimi liikkuvien työkoneiden automaatiossa jo yli 40 vuotta. Tietotaito ja vuosien kokemus automaatioteknologiasta ovat muokanneet MOBAsta asiantuntijan koneohjauksen, tunnistusmenetelmien, punnitustekniikan sekä modulaaristen ohjelmistojen kehittäjänä ja valmistajana. MOBAn asiakkaisiin kuuluvat mm. Volvo, Dynapac, Bomag, Vögele, Ammann ja Ruthmann.

MOBAlla on kuusi eri liiketoiminta-aluetta: tienrakennus, maansiirto, jätteenkäsittely, nostimet, maatalous ja kaivostoiminta.

MOBA aloitti toimintansa vuonna 1972 insinööritoimistona, ja se on kasvanut globaaliksi toimijaksi kaikilla liiketoiminta-alueillaan. MOBAn tuotevalikoima sisältää mm. asfaltointialan myydyimpiä tuotteita, kuten MOBA-matic II -pinnoitteensäätöjärjestelmä, SONIC SKI -ultraäänisensori ja PAVE-IR -lämpötilasensori.

Lisää MOBAsta: www.moba-automation.com

Laatulupaus

Haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään parantamalla infrarakentamisen tuottavuutta ja laatua.

Työskentelemme tiiviisti yhteistyökumppaneidemme kanssa globaalisti, jotta löydämme parhaat automaatioratkaisut liikkuviin työkoneisiin.

Novatronin johto on sitoutunut laadunhallintajärjestelmän ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen.

Päivittäisessä työssämme laatulupaus toteutuu seuraavasti:
• Työskentelemme yrittäjähenkisesti ymmärtäen kokonaisvaltaisesti sekä liiketoiminnan että asiakkaan näkökulmat
• Tarjoamme huipputeknologiaa ja parasta osaamista liikkuvien työkoneiden automaatioon ja infrarakentamisen avoimeen digitalisaatioon
• Johdamme tavoitteellisesti hyödyntäen avointa vuoropuhelua, missä erilaiset näkökulmat ja mielipiteet otetaan huomioon
• Tehdään töitä yhtenä joukkueena ja kehitetään prosesseja ja toimintatapoja yhdessä paremmaksi
• Jokainen vastaa oman työnsä laadusta ja tuloksista

Sertifikaatit

DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab on myöntänyt Novatron Oy:lle ISO 9001:2015 -sertifikaatin.

Serifikaatti on voimassa seuraavassa laajuudessa:
Koneohjaukseen liittyvien komponenttien, ohjelmistojen ja järjestelmien kehittäminen, valmistaminen, asennus, huolto ja tuki sekä koulutuspalvelut digitalisoituun infrarakentamiseen.

Katso myös:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.