fbpx

Helppoa kaivuutyötä Xsite® EASY:llä

30 syyskuun, 2020

Novatronin asiakas Janne Leppänen on erittäin tuttu henkilö suomalaisten maanrakentajien keskuudessa. Hän on työskennellyt maanrakentamisen parissa jo 35 vuotta, niin palkkatyöntekijänä kuin yrittäjänäkin.
Kävimme tapaamassa Jannea kesällä Ylöjärven Metsäkylässä, jonne rakennetaan parhaillaan uutta asuinaluetta.

 

Tmi Janne Leppänen

Janne aloitti kaivinkoneenkuljettajana jo 17-vuotiaana, ja oman toiminimensä alla hän on tehnyt urakoita 30 vuotta. Janne tunnetaan ammattitaidostaan, ja hän on vuosien aikana toiminut niin isoissa, kuin pienissäkin hankkeissa. Tällä hetkellä hänen pääasiallinen työkoneensa on Eurocomach 85, jolla hän tekee kaapelitöitä Eltel Networksille. Eltel Networks on teknisten palveluiden toimittaja sähkö -ja tietoliikenneverkkotoimialalla joka uudistaa sekä huoltaa suomen sähköverkkoja. Ennen Elteliä hän työskenteli Tampereen Raitiotieallianssille tehden pikaraitiotien infraa Tampereen keskustassa.


 Janne Leppänen Ylöjärven Metsäkylässä

Työskentely ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Janne on hyödyntänyt koneohjausta jo lähes 14 vuotta. Ensimmäisen kerran hän kokeili koneohjausta vuonna 2003, ja vuodesta 2006 lähtien hän on käyttänyt sitä täysipäiväisesti. Vuosien varrella Jannella on ollut käytössään niin 2D, kuin 3D-koneohjausjärjestelmiäkin. Tästä syystä hän tuntee Novatronin Xsite® -tuoteperheen erittäin hyvin. Tampereen ratikalla vuosina 2017-2018 hänellä oli käytössään Xsite® PRO 3D-koneohjaus, mutta urakan päättyessä hän vaihtoi koneensa pienempään ja hankki urakoihinsa sopivamman Xsite® EASY kaivusyvyysmittarin. Xsite® EASY on Xsite® -tuoteperheen perustason 2D-koneohjausjärjestelmä, joka mittaa tarkasti syvyyden, etäisyyden sekä kaadot. Näistä syistä myös Janne hyödyntää sitä työssänsä.

”Ilman EASY:ä työmaita täytyisi laputtaa, ja laseria pitäisi aina käyttää. EASYllä työskennennessä laitan vain mittarin päälle ja ryhdyn hommiin”.

Janne työskentelee tällä hetkellä pääasiallissa Eltel Networksin kaapeli- ja valokuitu-urakoissa, ja saattaa käydä yhden päivän aikana useammassakin työkohteessa. Janne kokee Xsite® EASYn tehostavan hänen työtänsä huomattavasti. ”Ilman EASY:ä työmaita täytyisi laputtaa, ja laseria pitäisi aina käyttää. EASYllä työskennennessä laitan vain mittarin päälle ja ryhdyn hommiin”. Xsite® EASYn avulla koneenkuljettaja saavuttaa tavoitetason nopeasti. ”Mittarin tuomat hyödyt näkyvät myös työn tilaajalle, koska työ tulee nopeammin tehtyä.” Janne kertoo.  ”Easyn avulla olen tehnyt helposti muuntajan pohjat, sekä mitannut kaapeleiden kaivannot. Pystyn myös helposti tarkastamaan linjojen korkeudet ja pihojen kaltevuudet järjestelmää hyödyntäen”.


”Ilman Xsite ®EASYä työmaita täytyisi laputtaa, ja laseria pitäisi käyttää aina. EASYllä työskennennessä laitan vain mittarin päälle ja ryhdyn hommiin” -Janne kertoo

Suurin syy miksi Janne aikanaan päätyi hankkimaan Xsite®-koneohjausjärjestelmän oli sen suomalaisuus: ”Novatronin kanssa on helppo toimia, koska olette paikallinen yritys. Järjestelmän hankinta ja asennus toimivat erittäin nopeasti, sovitussa aikataulussa” Janne kiittelee. Janne nostaa esiin myös Novatronin myyntiorganisaation. Hän kiittää omaa yhteyshenkilöään Janne Mäihäniemeä. ”Janne on hyvä myyjä, voin koska vaan soittaa hänelle, ja hän hoitaa asian kuin asian.”

Kokeneena maanrakentajana Janne näkee, että hän voisi hyödyntää EASYä myös vesiväylien teossa. ” Sanotaan vaikka, että minulle annetaan tehtäväksi kaivaa vesiväylä, jonka syvyydeksi pitää tulla 3 metriä. EASYllä kaivaessa ottaisin kauhan kärjellä vedenpinnasta 0-koron ja se olisi siinä. Mittari kertoisi minulle reaaliajassa, missä syvyydessä kaivetaan, ja milloin tavoitesyvyys on saavutettu”.

kaivusyvyysmittari

 

 

Jaa artikkeli:

Katso myös:

Ota yhteyttä

Janne Mäihäniemi

Janne Mäihäniemi

Avainasiakaspäällikkö

janne.maihaniemi@novatron.fi

050 386 5540

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.