fbpx

Novatron 30 vuotta – Koneohjausjärjestelmillä teknologiahuipuksi

11 helmikuun, 2021

Suomalainen Novatron on noussut kaivinkoneiden syvyysmittareiden valmistajasta monikansallisten miljardiyritysten kilpailijaksi. Koneohjausjärjestelmillä teknologian aallonharjalle kivunneen pirkanmaalaisyrityksen mukaan digitalisaatio muuttaa tiedon hallintaa työmailla. Robotisaatio helpottaa työkoneiden ohjausta entisestään jo lähitulevaisuudessa, vaikka ihminen olisikin vielä ohjaamossa.

Kokonaan autonomiseen rakennustyömaahan on pitkä matka, mutta välietapit vievät tavoitetta kohti. Esimerkiksi tällä hetkellä kaikki tieto isoilla työmailla siirtyy tietokoneiden ja pilvipalveluiden kautta. Näillä keinoilla on tehty muun muassa Tampereen raitiotiehanketta. Ympäristön turvallisuus on täysautomaation kriittisin asia: miten koneiden kanssa keskustellaan, kun ihmiset liikkuvat samassa ympäristössä. Novatronin perustaja ja toimitusjohtaja Jukka Tervahauta uskoo, että automatisointi ei sinänsä hävitä työtä mihinkään.

Novatronin kehittämät tuotteet ovat muuttaneet maanrakentamista pysyvästi. Perheyritys on kasvanut 30 vuoden aikana yli 120 työntekijän teknologiahuipuksi.

Yrityksen osaamiselle globaalisti kysyntää

Tiehöylän terän kaltevuusmittarilla 1991 aloittanut Novatron on saanut menestykseensä vetoapua maantieteestä. Suomi ja muut Pohjoismaat ovat olleet infra-alan digitalisaation eturintamassa, mikä on auttanut tuomaan lähimarkkinoille kilpailukykyisiä tuotteita. Novatron teki Pohjoismaiden ensimmäiset 3D-koneohjaustestit Norjassa, ja yhteistyö saksalaisen MOBAn kanssa on tarjonnut apua kansainväliseen kasvuun. Yritys myös kouluttaa sekä nykyisiä että tulevia infra-alan ammattilaisia ympäri maailmaa.

Digitalisoidun työmaan koulutuspalveluille on kysyntää globaalisti ja Novatronin asiantuntemusta on pyydetty Japanista asti. Tuotteiden lisäksi koulutamme asiakkaita digitaalisiin prosesseihin, kehitämme koko alaa ja järjestämme oppilaitoksille koulutuspaketteja. Novatronin menestys onkin tehty yhdessä asiakkaiden kanssa, Tervahauta korostaa.

 

Novatron on infrarakentamisen automaatioon erikoistunut asiantuntija, joka tarjoaa ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin. Yritys kehittää, valmistaa ja toimittaa maanrakennuskoneisiin koneohjausjärjestelmiä, jotka helpottavat työtä sekä parantavat tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta.

Jaa artikkeli:

Katso myös:

Ota yhteyttä

Elina Harju

Elina Harju

Event Manager

elina.harju@novatron.fi

0406325135

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.