fbpx

Novatronin historia – 30 vuotta suomalaista koneohjausta

15-neliön toimitiloista digitaalisen infrarakentamisen edelläkävijäksi – Novatronin tarina on suomalaisen sisun ja innovaatioiden värittämä.

”Novatronissa on kyse käyttäjäystävällisistä koneohjausjärjestelmistä sekä -sovelluksista. Emme pelkästään yksinkertaista maanrakentamista, vaan viemme asiakkaidemme tekemisen uudelle tasolle. Yrityksen perustamisesta lähtien tavoitteenamme on ollut vastata asiakkaidemme tarpeiseen parantamalla heidän työnsä tuottavuutta ja laatua.”

Novatronin tuoteperhe vuodelta 2006. Kosketusnäyttöteknologia oli käytössä jo tuolloin.

 

Kaikki alkoi 15-neliön toimistohuoneesta

Novatronin tarina alkoi vuonna 1991. Maatamme koetteli vaikea lama ja moni suomalainen joutui työttömäksi. Heidän joukossaan oli myös Jukka Tervahauta, Novatronin perustaja. Koska työnhaku ei tuottanut tulosta, Jukka päätti ottaa kohtalon omiin käsiinsä. Hän vuokrasi pienen 15 neliön toimiston, johon hän perusti yrityksensä Novatron Oy:n.

Pienessä toimistossaan diplomi-insinööri Tervahauta kehitti Novatronin ensimmäisen tuotteen; analogisen tiehöylän kaltevuusmittarin nimeltä TM10. Tuotteen valmistumisen jälkeen hän ei jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan alkoi kehittämään seuraavaa tuotetta, analogista kaivusyvyysmittaria kaivinkoneisiin. Kyseinen tuote, nimeltään DM-36, lanseerattiin vuonna 1992.

Ensimmäinen kaivusyvyysmittari DM-36 vuodelta 1992.

 

Yksi nappi liikaa -Kehitys yhdessä asiakkaiden kanssa alusta lähtien.

DM-36 kaivusyvyysmittari oli yksinkertainen valmistaa ja se oli luotettava. Ei ohjelmistoja -ei bugeja. Tuote koki nopeasti päivityksen, kun sen näyttöön lisättiin toinen painike. Saadun asiakaspalautteen perusteella se ei kuitenkaan ollut toivottu parannus; ”Liian monta nappia, en tiedä mitä painaa”, eräs asiakas kommentoi. Se vahvisti entisestään ajatusta panostaa käyttäjäystävällisyyteen ja kehittää järjestelmiä asiakaspalautteen perusteella.

Novatron testasi edelläkävijänä satelliittipaikannusta koneohjauksessa jo vuonna 1999. Kuva testikentältä Norjasta.

 

Kumppanuus MOBA AG:n kanssa vauhdittamassa globaalia kasvua

Vuonna 2011 Novatron aloitti yhteistyön MOBA AG:n kanssa. MOBA on saksalainen perheyritys, jolla on yli 45-vuoden kokemus liikkuvien työkoneiden automatisoinnista. Yritysten osaamisalueet täydentävät toisiaan, ja yhteistyö on avannut Novatronille uusia ovia markkinoiden ja teknologioiden saralla.

Novatron vuonna 2021

Tänään Novatron on infrarakentamisen automaatioon erikoistunut teknologiayritys, joka työllistää yli 130 henkilöä neljässä toimipisteessä. Panostamme vahvasti asiakaspalveluun, koulutukseen sekä tutkimus- ja tuotekehitystyöhön.

Tuotekoriimme kuuluvat Xsite®-koneohjausjärjestelmät eri työkonesovelluksineen, kaivinkonevalmistajille toimitettavat automaatiojärjestelmät ja komponentit, sekä mittaus-, paikkatieto-,  ja suunnittelutarpeisiin suunniteltu 3D-win -ohjelmisto.

Yhden miehen yrityksestä on 30-vuodessa kasvanut pioneeri koneohjausteknologioiden kehityksessä. Katseemme on kiinnittetty jo tiivisti tulevaisuuteen, ja odotamme innolla seuraavaa kolmekymmentä vuotta.

Katso myös:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.