fbpx

Inframallinnuspäivät 2023 Tampereella 4.-5.4.

26 lokakuun, 2022

Edelleen Suomen rehellisin tietomalliseminaari – Inframallinnuspäivät tulevat taas!

 

Sokos Hotel Tornissa 4.-5.4.2023 järjestettävässä tapahtumassa pureudutaan infran elinkaaren eri vaiheiden muuttuviin prosesseihin digitalisaation ja tietomallinnuksen alati kehittyvässä maailmassa.

Osallistujille on luvassa käytännön esimerkkejä kaikista rakennetun ympäristön osa-alueista: lähtötiedot, suunnittelu, rakentaminen, tilaajan näkökulmat, luovutus sekä omaisuudenhallinta ja infran teknologiat. Lauteille nousevat niin tilaajat, suunnittelijat, rakentajat, mittaajat, tutkijat kuin kunnossapitäjätkin jakamaan kokemuksia. Esitykset antavat vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla voit oppia tai viedä tietomallinnusta eteenpäin omassa organisaatiossa.

Tapahtuman Keynote-puhujana toimivat Kyösti Ratia, Juha Laurila ja Juha-Matti Nieminen.

 

Ratian Kyösti on todellinen ”grand old man” infrarakentamisen piireissä. Hänen ammatillinen perustansa on silloissa ja pohjarakentamisessa, mutta osaaminen ja tehtäväkenttä on laajentunut liki horisonttia ja maan allekin toteutusmuodosta riippumatta. Ratia kuuluu mallintamisen hyödyntämisen ja tiedonhallinnan pioneereihin FINBIM-piloteista ja bSF infraryhmä alkumetreistä viime vuosien jättihankkeeseen, Raide-Jokeriin, jota Kyösti on toteuttanut tiiviin kaupunkirakenteen keskelle vastaten mm. eri osa-alueiden teknisistä ratkaisuista.

 

Tutustu #IMP23 aikatauluun

 

Tutustu vuoden 2023 luennoitsijoihin

Samppa Kaivosoja, Kuopion kaupunki : Infraomaisuustiedon elinkaari kaupungin infrahankkeessa Case Savilahdenkatu – Volttikatu

Kaivosoja on työskennellyt kuntakentän tiedonhallinnan ongelmien parissa viimeiset neljä vuotta. Hänen suurin toive alan kehitykseltä on yhtenäiset ohjeistukset sekä käytännöt kuntakentällä infrahankkeiden toteutukselle tiedonhallinnan näkökulmasta.

Pietari Kousa, Ramboll Finland Oy : Tavoitteena sujuva katutyömaa

Kousa toimii yksikön päällikkönä Rambollin Tampereen toimistolla. Kousa on erikoistunut infrahankkeiden rakennuttamiseen, erityisesti rakennushankkeiden valmisteluvaiheeseen.

Matti Krusell, Turun ammatti-instituutti : Ammatilisen koulutuksen haasteet ja mahdollisuudet nopeasti kehittyvällä infra-alalla.

Krusell on maanmittausalan moniosaaja, maanmittaus- ja maanrakennusalan opettaja ja yrittäjä.

Toni Paju, Growdsorsa : Päällysteiden hallintajärjestelmä mobiilipelin ja konenäön avulla.

Paju on Crowdsorsan toimitusjohtaja ja perustaja. Crowdsora on mobiilipeli, jolla esimerkiksi katujen ja pyöräteiden kunnon kartoittaminen tai infraomaisuuden inventointi voidaan joukkoistaa. Toni Paju on työskennellyt pitkään tiealalla ja voitti mm. Maailman tiejärjestön palkinnon vuonna 2015 paikkatietopohjaisesta tieprojektien hyötyjen laskentamallista.

Jouni Sivenius, Tampereen kaupunki : Katusuunnittelun ja rakentamisen tietomallihaasteet, case Tampere

Sivenius omaa 35 vuotta työkokemusta väyläinfrasta: teiden ja katujen suunnittelua, viranomaistoimintaa, opettamista ja suunnitteluttamista. Tätä nykyä  hän toimii Tampereen kaupungin palveluksessa kuntatekniikan suunnittelupäällikkönä.

Petri Vainio, Espoon kaupunki : Infraomaisuuden tietovirrat -yhteiskehittämishanke

Vainio vastaa Espoon kaupungin yleisten alueiden investointisalkusta ja omaisuudenhallinnasta. Esiteltävässä Infraomaisuuden tietovirrat -kehittämishankkeessa pyritään luomaan rajapinnat, jotka mahdollistavat tiedon virtaamiseen omaisuudenhallinnan järjestelmien, suunnittelujärjestelmien ja toiminnanohjausjärjestelmien välillä ja helpottavan kolmansien osapuolten tiedon saantia kuntien yleisistä alueista

 


 

Tapahtumasta kuultua

Hyviä esiintyjiä ja hyviä esityksiä. Paljon hyödyllistä tietoa ja oppia omiin työtehtäviin.

Hyvä, kun esityksissä annettiin myös kriittistä näkökulmaa. Muutosta ei tapahdu ilman rehellisyyttä.

Ruusuja siitä, että inframallinnuspäivät eivät muutu yritysten mainoskampanjoiksi, vaan asioita käsitellään monesta näkökulmasta toiminnan kehittämiseksi.

Sain paljon hyviä ideoita ja väyliä kehittää omaa tekemistäni, sekä tietoa mitä suuremmalla mittakaavalla ollaan tekemässä

Hieno avoin ja hyvänmielen tapahtuma täynnä asiaa.

 

Ilmoittautuminen on päättynyt

Voit valmistautua tunnelmaan käyttämällä hashtagiä #IMP23 tai #inframallinnuspäivät

 

Jaa artikkeli:

Katso myös:

Ota yhteyttä

Elina Harju

Elina Harju

Event Manager

elina.harju@novatron.fi

0406325135

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.