fbpx

Komponenttien päivityksellä lisää käyttöikää Xsite PRO -koneohjausjärjestelmään

2 tammikuun, 2022

”Tein oikean päätöksen päivittäessäni Xsite PRO koneohjausjärjestelmäni komponentteja uudelleenasennuksen yhteydessä” kommentoi asiakkaamme Sami Kirkkari tuoreen koneensa vieressä”.

komponentit

Pienestä pojasta lähtien kaivinkoneen hytissä istunut Sami Kirkkari perusti oman yrityksensä vuonna 2012. Ensimmäinen kone silloin oli JCB traktorikaivuri. Vuonna 2019 hän hankki ensimmäisen telakoneensa joka oli Kobelco 270.

Koneen hankinnan yhteydessä Sami investoi myös 3D-koneohjausjärjestelmään. Vaikka hänellä oli kokemusta ainoastaan muiden toimittajien koneohjausjärjestelmistä, hän päätyi Novatronin Xsite® PRO 3D-koneohjausjärjestelmään. ”Suomalaisuus, selkeä ohjelmisto ja hankintahinta olivat silloin suurimmat syyt ostopäätökseen” – Sami kommentoi

Viimeiset kaksi vuotta hän on työskennellyt Espoon alueella GRK infran työmailla tehden pääasiallisesti väylärakentamista, katusaneerauksia ja kunnallistekniikkaa. Tänä kesänä hän vaihtoi koneensa Liebherr 926 compact:iin. Koska Samin käyttämä koneohjausjärjestelmä oli vain kaksi vuotta vanha, päätti hän siirtää järjestelmänsä uuteen koneeseensa.

Komponenttien päivitys uudelleenasennuksen yhteydessä on helppoa

Sami sopi koneohjausjärjestelmän uudelleenasennuksesta konekaupan yhteydessä koneen myyjän kautta. Järjestelmän purkaminen vanhasta koneesta hoitui Novatronin asentajan toimesta konemyyjän tiloissa.

Uudelleenasennuksessa hyödynnettiin vanhasta koneesta järjestelmän näyttö sekä paikannusantennit ja -vastaanotin. Tietyt komponentit Sami päätti kuitenkin asennuksen yhteydessä päivittää.  ”Vaikka järjestelmä oli täysin ehjä, halusin että järjestelmään laitetaan uudet piuhasarjat ja anturit. Lisäksi päätin myös päivittää antennimastot sekä uudemman tietokoneen.”  Sami koki prosessin erittäin helpoksi. ”Uudelleenasennus tehtiin maanantaina, ja tiistaina kone oli jo työmaalla”.


Uudelleenasennuksen yhteydessä koneohjausjärjestelmän tietokone päivitettiin viimeisimpään versioon

Päivitys kannatti!

”Tietokoneessa on selvä ero”- Sami kertoo kaksi viikkoa uudelleenasennuksen jälkeen. Hän sanoo tietokoneen suorituskyvyn korostuvan kun työmaat ovat laajoja ja käytössä olevat koneohjausmallit ovat isoja. ”Tein oikean päätöksen uusia komponentteja uudelleenasennuksen yhteydessä. Mittalaitteen suorituskyky parani uuden tietokoneen päivityksen myötä. Komponenttien päivitys oli Samin mielestä erittäin kannattava päätös: ”Voi hyvin mielin tehdä töitä, kun tietää koneohjausjärjestelmän oleva päivityksen myötä kuin uusi ja samalla pysymme kehityksen mukana”, Sami kiteyttää.

Jaa artikkeli:

Katso myös:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.