fbpx

Uusi ja vanha kohtasivat 3D-Win Käyttäjäpäivillä

8 marraskuun, 2022

3D-Win Käyttäjäpäiviä vietettiin 4.–5. lokakuuta Tampere-talossa. Tapahtuma keräsi paikalle laajan kirjon asiantuntijoita ja toimijoita eri puolilta Suomea niin kunnista kuin mittausalan yrityksistä. Kaksipäiväisen tapahtuman agendana oli käsitellä 3D-Win-ohjelmistoon ja sen käyttöön liittyviä ajankohtaisia aiheita, niin uusia kuin vanhoja toimintoja ja vastata käyttäjien kysymyksiin.

Tapahtuma oli 3D-Winin historiassa merkittävä, sillä kyseessä oli ensimmäiset Käyttäjäpäivät Novatron Oy:n alla. Novatronin toimitusjohtaja Teemu Tervahauta piti päivien aloituspuheen, jossa hän kertoi lyhyesti yritysten välisestä fuusiosta. Paikalla nähtiin myös ohjelmiston synnyinisät Jarmo Muukkonen ja Markku Saloranta. Samalla julkistettiin myös 3D-Winin uusi päivittynyt ja yhtenäisempi brändi-ilme.

Tämän vuoden tapahtumassa oli paljon case-esimerkkejä infrarakentamisen näkökannalta ja 3D-Winin uusien ominaisuuksien ja käyttötapojen hyödyntämisestä. Ensimmäisen päivän aikana kuultiin muun muassa Antti Heikkisen (Destia Oy) kokemuksia ilmakuvien hyödyntämisestä infratyömaalla ja Harri Tainan (Destia Oy) esitys infratyömaiden luovutusaineistoista.

Ensimmäisen päivän luennoitsijana olleen Pekka Korhosen (Mitta Oy) yli 20 vuoden käyttökokemus 3D-Winistä nosti esiin uusia vinkkejä massalaskentaan. Korhosen ohjelmistotaiturointi oli helppoa seurattavaa myös niiden puolesta, jotka olivat ohjelmistokäyttäjinä melko uusia.

– Pitkän ja vahvan käyttökokemuksen omaavien esitelmöinti on tietenkin aina komeaa kuultavaa, varsinkin kun siirrytään soveltavan käyttämisen puolelle, kommentoi yksi kävijöistä.

– Käytännön työhön luennoissa sai apua ja ideoita omaan tekemiseen, toinen kävijä kommentoi.

Stand uppia ja yllättävät nimiäiset

Ensimmäisen päivän päätyttyä Käyttäjäpäivät siirtyivät Tampere-talosta illallispaikkana toimineen Sokos Hotel Tornin tiloihin. Puheensorina valtasi pöytäryhmiä, ruokatarjoilut saivat kehuja ja viihdykettä tarjosi stand up-koomikko Arimo Mustonen.

Tapahtumapaikalle oli myös tuotu papukaijailmapallo, joka kuvasti 3D-Winin kulttiasemaan muodostunutta maskottipapukaijaa.

– Papukaija on odottanut nimeään miltei 30-vuotta. Tänä iltana se sen sai, jonka myös vanhat omistajat hyväksyivät; Edwin, ilmoitti 3D-Winin myyntipäällikkö Ville Reponen illallisen jälkeen.

 

30-vuotis juhlakausi alkaa

Tapahtuman toinen päivä oli omistettu ohjelmiston uusien ominaisuuksien läpikäymiseen ja, kuinka 3D-Winiä tullaan jatkokehittämään tulevaisuudessa. Päivän aikana päästiin myös kuulemaan Olavi Ujasen kattava läpikäynti, kuinka Tampereen kaupunki on hyödyntänyt 3D-Win ohjelmistoa jo miltei 30-vuoden ajan.

Viimeisen esiintyjän jälkeen myös tapahtuman juontajana toiminut Reponen ilmoitti 3D-Winin 30-vuotis juhlakauden virallisesti alkaneeksi ja vuoden 2022 Käyttäjäpäivät päättyneeksi. Erityiskiitosta tapahtumasta nosti loppupuheenvuorossaan Novatron Oy:n BIM Development Director Petteri Palviainen, joka halusi muistuttaa kaikkia osallistujia siitä, että vain tekijät itse voivat vaikuttaa alansa kehittymisen suuntaan.

   

 

 

 

Seuraavat 3D-Win Käyttäjäpäivät järjestetään 2024.

Jaa artikkeli:

Katso myös:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.