fbpx

Novatronilta semi-automaatioratkaisu kaivinkonevalmistajille

29 maaliskuun, 2019

Novatron on kehittänyt tuottavuutta ja työturvallisuutta tehostavan automaatiojärjestelmän kaivinkoneisiin. Järjestelmällä varustetulle kaivinkoneelle voidaan asettaa esimerkiksi turvarajoja, joilla vältetään törmäykset tai muut vahingot. Hytin, puomiston ja kauhan liikeratojen optimointi vähentää niin kaivinkoneen käytön kuin työmaankin kokonaiskustannuksia.

Maanrakennusalan digitalisaatio on lähtenyt liikkeelle muita toimialoja hitaammin. Modernien teknologioiden mahdollistamat hyödyt on viimein tunnistettu myös maanrakennuskoneita valmistavissa ja käyttävissä yrityksissä. Novatronin kehittämän automaatiojärjestelmän ansiosta konevalmistajat voivat tarjota asiakkailleen koneita, joilla pystyy työskentelemään tuottavammin, tehokkaammin ja turvallisemmin.

”Automaatioratkaisumme on ominaisuuksiltaan maailman kärkeä. Yrityksemme ohjelmointi- ja komponenttiosaamisen ansiosta sen kokonaistarkkuus ja kyvykkyys on ennennäkemätön”, toteaa tutkimusjohtaja Petri Moisio.

Työturvallisuuden lisäksi automaatio lisää kaivinkoneen työtehoa jopa 50 %, kun turhat ja vaaralliset liikkeet karsiutuvat, ja automaatio avustaa vaativissa liikkeissä. Sijoitus järjestelmällä varustettuun kaivinkoneeseen mahdollistaa kustannussäästöjä niin urakoitsijalle kuin työn tilaajallekin. Automaatio auttaa myös osittain ratkaisemaan kuljettajapulaa, joka alalla on globaalisti tunnistettu haaste.

”Jos kouluttamaton kuljettaja operoi kalliita ja isoja koneita väärin, se hidastaa työntekoa, lyhentää koneiden käyttöikää ja kasvattaa polttoainekustannuksia. Tämä kaikki merkitsee kaivinkoneen korkeampia käytön kokonaiskustannuksia”, sanoo KV-myyntijohtaja Harri Salonen.

Turvallisuutta lisäävien liikerajoitusten lisäksi järjestelmällä voidaan vakioida puomiston ja kauhan toimintaa esimerkiksi pintojen tasauksessa. Automaatioratkaisu perustuu anturiteknologiaan, josta suomalaisella perheyhtiö Novatronilla on kolmen vuosikymmenen kokemus. Novatronin ratkaisu on integroitavissa myös opastaviin koneohjausjärjestelmiin, jolloin koneen kauhan voi esimerkiksi asettaa seuraamaan mallinnettua pintaa, joka minimoi ylikaivuun riskejä.

Novatronin automaatioratkaisu esitellään Baumassa 8.-14.4. Novatronin löydät MOBA AG:n osastoilta: Sisäosasto: Hall A2, No. 237 ja Ulko-osasto Gate A2-A3, No. 10.

Jaa artikkeli:

Katso myös:

Ota yhteyttä

Harri Salonen

Harri Salonen

Sales Director, International Sales

harri.salonen@novatron.fi

050-3173961

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.