fbpx

Novatron ja Sitowise allekirjoittivat kumppanuussopimuksen

8 helmikuun, 2018

Sitowise Oy ja Novatron Oy ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen 6.2.2018 InfraBIM Open -tapahtumassa Tampere-talolla.


 
Sitowise on Suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa rakennetun ympäristön suunnittelu-, asiantuntija- ja digitaalisia palveluja. Sitowise on tietomallintamisen edelleäkävijä sekä monialahankkeiden johtava osaaja.
Kumppanuussopimuksella nämä kaksi digitaalisen suunnittelun ja rakentamisen ehdotonta edelläkävijää tiivistävät entisestään vahvaa yhteistyötään.  Yhdessä asiakkaiden kanssa siirrytään digiaikaan, jonka teknologia ja rakennusalalla luodut älykkäät käytännöt mahdollistavat. BIM todellakin toimii – se on jo monessa tapauksessa todistettu.

– Novatron on viime vuosien aikana kehittänyt merkittävästi osaamistaan digitaalisen infrarakentamisen asiantuntijana. Yhteistyössä Sitowisen kanssa voimme tarjota entistäkin kattavammin tietomallinnukseen liittyviä konsultointipalveluita, kertoo Novatronin liiketoimintajohtaja Teemu Tervahauta.

– Yhdessä Novatronin kanssa pystymme entistä paremmin vastaamaan nopeasti digitalisoituvan rakennusalan asiakastarpeisiin. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa pystymme kehittämään alan toimintaa niin hankkeissa kuin yhteisissä BIM-käyttöönottoprojekteissakin, kommentoi Sitowisen toimitusjohtaja Markus Väyrynen.

 

Kehittäminen suurhankkeessa

Sitowise, Novatron ja Destia tekivät tiivistä yhteistyötä Helsinki-Vantaan lentokentän laajennustyön toteutuksen aikana. Hankkeessa luotiin alalle uusia toimivia toimintatapoja. Vaikka kohde oli haasteellinen ja tietomallipohjainen toiminta monille uutta, toteutus pysyi hyvin aikataulussa ja kustannukset budjetissa. Projekti herätti kiinnostusta ulkomailla asti.

Sitowise ja Novatron esittelivät ”suomalaista tapaa rakentaa” Keski-Euroopan suurimmassa digitaalisen rakentamisen ja suunnittelun tapahtumassa, BIM World Müncheniin marraskuussa 2017 sekä Tampereella helmikuussa 2018  järjestetyssä InfraBim Open -tapahtumassa.

Nyt emme enää paina päätä pensaaseen vaan lähdemme rohkeasti näyttämään, mitä Suomessa osataan!

 

Novatron ja Sitowise tietomallintamisen vetureina

Yritykset ovat osallistuneet voimakkaasti alan kehitystyöhön buildingSMART Finlandissa ja kouluttaneet sekä alan nykyisiä että tulevia ammattilaisia tilaajista opiskelijoihin.  Viimeisen vuoden aikana yhteisiä tietomallinnuksen käyttöönoton koulutuksia on pidetty Liikennevirastolle, Ely-keskuksille ja kaupungeista mm. Vantaalle, Oululle, Jyväskylälle ja Kuopiolle.

Alan tulevia ammattilaisia on koulutettu etelästä pohjoiseen Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselta aina Lapin ammattikorkeakouluun saakka. Lisäksi rakennusliikkeet ovat olleet aktiivisia tietomallinnuksen käyttöönotossa. Tällä hetkellä tietomallipohjaisen toiminnan ja digitaalisen rakentamisen käyttöönottoa työstetään yhdessä Kreaten kanssa.

 

Markus Väyrynen & Teemu Tervahauta

Jaa artikkeli:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.