fbpx

Blogi: Koulutuksen tärkeys koneohjauksessa

15 elokuun, 2016

Kuten kaikki maanrakennuksen parissa toimivat henkilöt ovat varmasti todenneet, 3D-koneohjausjärjestelmien käyttö alalla on lisääntynyt merkittävästi muutamien viimeisten vuosien aikana. Syitä tähän ovat koneohjauksen tuomat kustannussäästöt sekä koko infra-alan digitalisaatio; työn suunnittelu, toteutus, dokumentointi ja seuranta on huomattavasti tehokkaampaa, kun tieto on digitaalisessa muodossa.
Mutta entäs konekuskin tehokkuus? Koneohjausjärjestelmän asentaminen koneeseen ei vielä yksinään nosta työtehoa, vaan järjestelmä pitää saada hyötykäyttöön. On ymmärrettävää että järjestelmän käyttöohjeen lukemiseen ja selailuun ei koneen hytissä aina löydy aikaa. Onneksi laitteet on suunniteltu helppokäyttöisiksi, ja jo muutamien perustoimintojen opettelulla pääsee hyvin alkuun.

Jotta kone ei seiso turhaan työmaalla, järjestelmätoimittajan koulutus- ja tukipalveluiden on oltava kunnossa.

Joskus eteen saattaa kuitenkin tulla ongelmatilanteita. Tällöin järjestelmän käyttöön liittyviin kysymyksiin on saatava vastaus mahdollisimman nopeasti. Jotta kone ei seiso turhaan työmaalla, järjestelmätoimittajan koulutus- ja tukipalveluiden on oltava kunnossa.

Novatron-koneohjaus-2

Panostamme tukeen ja koulutukseen

Jokaiseen toimittamaamme koneohjausjärjestelmään sisältyy käyttökoulutus. Asentajamme voivat antaa koulutuksen kentällä, mutta monessa tapauksessa konekuski ei ole paikalla, kun järjestelmää asennetaan (asennus voidaan tehdä esimerkiksi konemyyjän tiloissa) tai yksinkertaisesti muut kuskin kiireet estävät koulutuksen antamisen.

Konekuski voi ottaa yhteyttä tukeemme oman aikataulunsa mukaan ja saada koulutuksen suoraan työmaalla etäyhteyden avulla.

Xsite® CONNECT -palvelumme onkin osoittautunut loistavaksi tavaksi tarjota yksittäisiä käyttökoulutuksia joustavuutensa ansiosta. Konekuski voi ottaa yhteyttä tukeemme oman aikataulunsa mukaan ja saada koulutuksen suoraan työmaalla etäyhteyden avulla. Suurempia koulutusryhmiä varten käytössämme on Novatronin oma Training center jossa koulutus tapahtuu demolaitteiden, kaivinkonesimulaattorin tai oman demokoneemme avulla. Tarpeen vaatiessa ryhmäkoulutuksia voidaan järjestää myös asiakkaan toivomassa paikassa.

Novatron-koneohjaus-etätuki

Koulutusta myös tietomalleista ja työmaiden aloituksesta

Koska infra-alan digitaalinen vallankumous koskettaa myös tilaajia ja suunnittelutoimistoja, asiantuntijaorganisaatiomme tarjoaa koulutuspalveluja myös heille. Tarjoamme koulutusta liittyen mm. tietomalleihin (BIM) ja mallinnukseen sekä koneohjatun työmaan aloitukseen ja käytäntöihin.
Koulutuksiin liittyvissä asioissa lisätietoja antaa tietomalliasiantuntijamme Petteri Palviainen. (ks. yhteystiedot)

Jaa artikkeli:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.