fbpx

Blogi: Kauhat ne pyörivät ympäri hei!

30 tammikuun, 2017

Koneohjausjärjestelmien kauhanpyörityksen luku on tämän hetken kuuma puheenaihe markkinoilla ja kentällä kysellään aiheesta paljonkin. Haluamme tässä blogissamme avata tilannetta ja antaa vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kauhan pyöritystieto koneohjausjärjestelmään: Toimintaperiaate

Monesti kuullaan puhuttavan koneohjausjärjestelmien pyöritysantureista, vaikka itseasiassa pyöritysanturi on sisällä pyörittäjässä. Koneohjausjärjestelmä kytketään pyörittäjään CAN-kaapelilla, jota pitkin pyöritystieto kulkee järjestelmään. Eli käytännössä pyörittäjä kertoo koneohjausjärjestelmälle, missä asennossa se kulloinkin on.

Novatronilla kaksi eri vaihtoehtoa

Pohjustukseksi kerrottakoon, että Xsite PRO 3D-koneohjausjärjestelmäämme on saatavilla kahdella eri ohjelmistovaihtoehdolla, Xsite® APP:lla ja LandNovalla. LandNova on suomessa tämän hetken myydyin 3D-ohjelmistomme, ja on siis käytössä valtaosalla asiakkaistamme. LandNova eroaa Xsite® APP -ohjelmistosta mm. edistyneillä BIM-ominaisuuksillaan. Myös ohjelmistojen käyttöliittymät eroavat jokseenkin toisistaan.

Xsite® APP -ohjelmistomme tukee tällä hetkellä Rototilt, Engcon, Steelwrist ja  Rototop, -pyörittäjiä. Suomen myydyimmän 3D-ohjelmistomme, LandNovan, vastaavat pyöritysominaisuudet esitellään tänä keväänä Mansen mörinöillä.

Kauhanpyörityksen luku Xsite® APP:ssa

Pyörityksen luku on ollut Xsite APP:ssa vuodesta 2013 lähtien. Toiminto lanseerattiin ensimmäisenä maailmassa, yhdessä Steelwristin kanssa MaskinExpo 2013 -tapahtumassa. Suomessa kyseinen ominaisuus esiteltiin samana vuonna Maxpossa.
Nykyään Xsite® APP lukee kauhanpyörityksen mittatietoa seuraavilta valmistajilta: Rototilt (Indexator), Rototop, Engon ja Steelwrist. Toiminto toki edellyttää, että kauhanpyörittäjä on mallia joka antaa ns. pyöritystietoa. Merkki/mallikohtaiset seikat kannattaakin varmistaa esim. pyörittäjän jälleenmyyjältä. Pyörityksen luku  toimii Xsite APP:in 2D ja 3D -versioissa.

Kauhanpyörityksen luku LandNovassa

Jutun kirjoitushetkellä (1/2017) LandNova ei tue kauhanpyörityksen lukua, mutta keväällä tähän on tulossa muutos. Uuden ohjelmistoversion ja anturiteknologian ansiosta kauhanpyöritys on mahdollista saada myös LandNovalla varustettuihin järjestelmiin.
LandNovan tuleva ohjelmistoversio tulee sisältämään myös muita, mullistavia lisäominaisuuksia. Uusi ohjelmistoversio on ensiesittelyssä Mansen Mörinöillä!
 
 
Summattuna, Xsite® APP -ohjelmistomme tukee tällä hetkellä Rototilt, Rototop, Engcon ja Steelwrist -pyörittäjiä. Suomen myydyimmän 3D-ohjelmistomme, LandNovan, vastaavat pyöritysominaisuudet esitellään tänä keväänä Mansen mörinöillä.
Jos mieleenne jäi aiheesta kysyttävää, älkää epäröikö ottaa meihin yhteyttä! Yhteystietomme löytyvät sivuston ota yhteyttä -osiosta.

Jaa artikkeli:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.