fbpx

Blogi: Suomalaista Suomisille

6 joulukuun, 2017

Rauman satamassa käy kuhina. Vuonna 2016 aloitettu sataman laajennustyö on käynnissä, ja se näkyy työkoneiden määrästä: Kaivinkoneita, kauhakuormaajia, kuorma-autoja.  Yksi kaivinkoneista pistää erityisesti silmään. Se on LM-Suomisten Volvo EC220EL, joka on teipattu Suomen 100 vuoden itsenäisyyden kunniaksi kotimaamme liehuvalla lipulla, perässä pilkistäen siniset Suomi 100 tolpat.

LM-Suomiset Oy on vuonna 2004 perustettu Suomalainen perheyritys, kenen palveluita ovat mm. maa- ja vesirakentaminen, pohjarakentaminen sekä louhinta. Heidän kalustoonsa kuuluu seitsemän kaivinkonetta, joissa viidessä on Novatronin Xsite® PRO -3D koneohjausjärjestelmät.  Rauman Satamassa he ovat rakentamassa uutta infraa alueen kulkuväylän varteen.

Suomi100 -kone

Kyseisen niin sanotun ”Suomi 100” -koneen ohjaimissa istuu Toni Vähä-Ettala, joka on toiminut kaivinkoneiden parissa jo 20 vuotta.  Ensikosketuksen koneohjausjärjestelmiin hän sai vuonna 2009, kun LM-Suomiset hankkivat ensimmäinen järjestelmän juurikin hänen koneeseensa. Idea Suomi100 -koneeseen tuli Volvolta, kun LM-Suomisilla oli suunnitelmissa päivittää kalustoansa. Isänmaallisena yrityksenä LM-Suomiset sekä itse Toni innostuivat ideasta. Koneen teippauksen lisäksi päätettiin koristaa myös koneohjausjärjestelmä, johon Novatron kotimaisena koneohjausjärjestelmien valmistajana lähti innolla mukaan. Tutut keltaiset tolpat saivat sinisen värityksen, sekä järjestelmän näyttö kustomoitiin suomen 100 vuoden itsenäisyyden hengessä. Ensiesittelynsä Suomi 100 -kone sai tämän vuoden Maxpossa

Toni Vähä-Ettala ja Suomi 100 -kone

Helppoa koneohjausta

Koneohjausjärjestelmien kotimaisuuden LM -Suomisen toimitusjohtaja Markku Suominen sekä Toni Vähä-Ettala kokevat olevan pelkkää plussaa. Koska Novatronin koneohjausjärjestelmät suunnitellaan ja valmistetaan Suomen Pirkkalassa, tilatut tuotteet ja varaosat toimitetaan nopeasti ja apu on yhden puhelinsoiton päässä.

Näyttöä pystyy selaamaan helposti ja kaikki tarvittava tieto on saatavilla yhdellä näytön painalluksella. Esimerkiksi työstettävän pinnan tarvittavat putkikoot pystytään katsomaan etukäteen, kun mallit taustalla ovat kunnossa.

Novatronin järjestelmien plussaksi he nostavat helppokäyttöisyyden, näyttö on iso ja selkeä sekä erittäin informatiivinen. Näyttöä pystyy selaamaan helposti ja kaikki tarvittava tieto on saatavilla yhdellä näytön painalluksella. Esimerkiksi työstettävän pinnan tarvittavat putkikoot pystytään katsomaan etukäteen, kun mallit taustalla ovat kunnossa.

Koneohjausjärjestelmien käyttäjä konkareina he ovat sitä mieltä, ettei ole enää tätä päivää toimia työmailla ilman koneohjausjärjestelmiä. Konkreettisimmaksi hyödyksi Markku Suominen kokee tehon kasvun sekä työn teknisen laadun. ”Järjestelmät korvaavat kaiken muun odottamisen, chättäämisen ja ihmettelyn. hän sanoo. ”Helvetisti tarvitsisi myös tikkuja ja sihtilappuja, jos järjestelmiä ei olisi” -Suominen tokaisee.

LM- Suomisten koneohjausjärjestelmän näyttö on erikoismaalattu Suomen 100 vuoden itsenäisyyden kunniaksi

Jaa artikkeli:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.