fbpx
älykäs koneohjaus

Koneohjauksessa helppokäyttöisyys on ykkösjuttu

21 elokuun, 2018

Mäen päältä, keskellä Karjaan keskustaa pilkistää keltamusta EC290 Volvo keltaisten tolppien kera. Alhaalta päin katsottuna kone näyttää kuin kukkulan kuninkaalta, jota ihmiset ohikulkiessaan kääntyvät katsomaan. Kyseinen kone kuuluu Hannu Saukolle, SSV maarakennuksen toimitusjohtajalle, joka on tullut Merijärveltä Karjaalle VR Trackin työmaalle.

älykäs koneohjaus

Tällä hetkellä SSV:n koneet tekevät töitä Kemijärvellä, Ylivieskassa ja Karjaalla. Hannu itse on Karjaalla,
jossa on käynnissä matkakeskusalueen, alikulkutunnelin ja ylikulkusillan rakentaminen.

SSV maarakennus Oy on Hannun ja hänen veljensä Raimo Saukon perustama maarakennusalan yritys, jonka päätyömaita ovat ratatyömaat Suomessa.  Hannu Saukko on toiminut kaivinkoneen puikoissa vuodesta 1998 lähtien, jolloin hänet palkattiin konekuskiksi paikalliseen maanrakennus yritykseen. Ensikosketuksen koneohjaukseen Hannu sai vuonna 2008, kun hänen silloinen työnantajansa hankki järjestelmän. Perustaessaan SSV:n vuonna 2014 Hannu ja Raimo päättivät panostaa sata prosenttisesti koneohjaukseen, koska tiesivät sen olevan tulevaisuutta, eikä isoille työmaille olisi asiaa ilman niitä.

Miksi Novatron?

Kahden kymmenen vuoden kokemuksella ja satoja työmaita nähneenä Hannu antoi oman näkemyksensä siitä miksi juuri Novatron toimii. Ykkösjuttuna hän mainitsee helppokäyttöisyyden: ”Konemiehelle jota tietokoneet ei ole koskaan kiinnostaneet Novatron on helpoin” – hän kertoo. ”Tarvittavat asiat löytyvät helposti ja pintojen valitseminen sekä tarkastelu on yksinkertaista”.  Toisena asiana hän kehuu järjestelmän selkeyttä; valikko on suomenkielinen ja näyttö hyvän kokoinen. Kolmas iso juttu konekuskille on Novatronin asiakaslähtöisyys: ”Kun teille antaa kehitysideoita, sormi ei mene suuhun, vaan otatte ideat tosissaan” Hannu kommentoi. Lopuksi hän nostaa esille myös tuoreimman ohjelmistopäivityksen, joka tuo mahdollisuuden integraatiolle hallintakahvaan. ”Integraatio lisää työturvallisuutta, kun ei tarvitse kättä liikauttaa tarkkeita ottaessa, joita etenkin lanauksessa otetaan 20 metrin välein”.

Hannun vinkki henkilölle, joka ensimmäistä kertaa ottaa koneohjauksen käyttöönsä: ”ota rohkeasti yhteyttä tekniseen tukeen, he pystyvät antamaan etänäkin käyttötukea”.

koneohjaus

Novatronin keltaiset tolpat ovat koristaneet Hannun koneita SSV:n perustamisesta lähtien. 

Jaa artikkeli:

Ota yhteyttä

  • Lomake tallentaa tietoja sivuston tietokantaan. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettuja tietoja tietosuojaselosteestamme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.